Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Drie miljoen kijkers voor koninklijk bezoek aan Tilburg

1/1

Geplaatst door Radio Atlantis op vrijdag 28 april 2017 om 10:52

Tilburg - 28 april 2017 - De live-registratie van Koningsdag in Tilburg heeft gisteren ruim drie miljoen kijkers getrokken. De uitzending was daarmee het best bekeken programma van de dag, zo blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

Het aantal kijkers lag iets lager dan vorig jaar, toen bijna 3,4 miljoen mensen het bezoek van koning Willem-Alexander in Zwolle live volgden. In 2015 keken er ruim 2,5 miljoen mensen. Het weer speelt waarschijnlijk een grote rol in de hoeveelheid kijkers. Naar Het huis van de koning, waarin de ontwikkelingen in de samenleving sinds de geboorte van Willem-Alexander zijn gebundeld, keken 543.000 mensen.

Koningsdag Tilburg
150.000 mensen kwamen naar de binnenstad. Dat is vele malen meer dan met Koningsdag in Zwolle, vorig jaar. Daar waren 60.000 tot 80.000 bezoekers. Het publiek stond soms wel vijf rijen dik achter de hekken langs de route. En op het Piusplein was het bomvol tijdens het slotwoord van de koning en het optreden van Guus Meeuwis.

Al vroeg op de dag probeerden de eerste bezoekers het beste plekje bezet te houden. Om half 7 al, werden de eerste oranjefans gespot. Zij moesten uren wachten, want om iets na elf uur kwam de koninklijke trein aan op het station. Willem-Alexander, Máxima, Amalia, Alexia en Ariane kondigden hun komst al aan op het vandaag geopende Instagram-account.

,,Jullie zijn boven jezelf uitgestegen", zei koning Willem-Alexander op het podium voor een bomvol Piusplein. Tilburg heeft genoten van het koninklijk bezoek en het bezoek heeft genoten van de stad en de mensen.

           
Radio Atlantis
's-Hertogenbosch


KvK 62840525
Stichting Atlantis Lokaal

Media Den Bosch