Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Populairste dj's verdienen niet het meest

1/1

Geplaatst door Radio Atlantis op maandag 16 oktober 2017 om 11:33

Den Bosch – 16 oktober 2017 – De meest populaire dj’s ter wereld verdienen niet het meeste geld. Minder populaire collega’s doen het vaak financieel beter, vooral in Amerika. Dat heeft het economisch bureau van ING uitgezocht voor 538 Nieuws.

Volgens DJ Mag is Martin Garrix de populairste dj ter wereld. Martin verdient ongeveer 20 miljoen dollar per jaar. Hiermee behoort de DJ in de top 5 populairste dj’s. De rest van de top 5 bestaat uit Dimitri Vegas & Like Mike, Hardwell, Armin van Buuren en Tiësto.

De best verdienende dj’s in Amerika verdienen 34 miljoen dollar (28,8 miljoen euro) per jaar. De best verdiende dj ter wereld is Calvin Harris. De Schot heeft en jaarinkomen van 50 miljoen dollar (42,3 miljoen euro). De rest van de top 5 best grootverdieners bestaan uit Tiësto, Chainsmokers, Skrillex en Aoki. Martin Garrix, de populairste dj, verdient zo'n 20 miljoen dollar per jaar.

De inkomens van de Nederlandse top dj’s groeien ook minder hard dan de inkomens van de Amerikaanse top dj’s. Een oorzaak hiervan is dat de Amerikaanse dancemarkt wel 20 keer zo groot is dan in Nederland. Voor Amerikaanse top-dj’s betekent dit dat ze gemakkelijker een graantje kunnen meepikken met meer optredens in bijvoorbeeld Las Vegas, New York of Los Angeles.

Bijna de helft van de Nederlanders is liefhebber van dance muziek. Dit is gebleken uit onderzoek van ING. De doelgroep zijn vooral jongeren onder de 30 jaar die er graag naar luisteren. Onder de mannen bevinden zich meer liefhebbers. Mannen bevinden zich op 55% van de liefhebbers.

Hoewel de exportwaarde in tussen 2009 en 2014 ongeveer verdrievoudigde, stabiliseert de markt zich nu meer. Toch blijft Nederland goed verdienen aan de dance muziek. Tot 2020 zal de exportwaarde waarschijnlijk nog met 2,5 tot 5 procent groeien naar minimaal 150 miljoen euro.

           
Radio Atlantis
's-Hertogenbosch


KvK 62840525
Stichting Atlantis Lokaal

Media Den Bosch