Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Sensoor kleurt Den Bosch oranje

1/1

Geplaatst door Radio Atlantis op vrijdag 25 mei 2018 om 12:23

Den Bosch - 25 mei 2018 - Sensoor, de Landelijke Luisterlijn kleurt Woonzorgcentrum de Grevelingen oranje met het Danspaleis! Sensoor Den Bosch houdt op zaterdag 2 juni van 14.30 – 16.30 uur in Woonzorgcentrum de Grevelingen een ludieke actie. Samen met het Danspaleis organiseren we een gezellige, besloten middag voor de ouderen. Een aantal vrijwilligers van Sensoor zingt over het werk, begeleid door accordeon, en er worden bloemen uitgedeeld.

Sensoor roept Den Bosch op in gesprek te gaan

Op 1 juni start de actie ‘Nederland geef gehoor!’ waarbij Sensoor, de Landelijke Luisterlijn iedereen oproept om in zijn of haar eigen omgeving een luisterend oor te bieden aan mensen die dit nodig hebben. Echt luisteren naar iemand als je vraagt hoe het gaat. Doorvragen naar wat er niet wordt gezegd. Een praatje maken met eenzame mensen en kijk wat er gebeurt als je een gesprekje aanknoopt. Alle 26 vestigingen van Sensoor dragen hun steentje bij aan deze landelijke campagne en organiseren ieder op eigen wijze een lokale actie.

Wie is Sensoor, de landelijke luisterlijn?

Sensoor is al 60 jaar de grootste organisatie in Nederland die anonieme hulp op afstand biedt. Vanuit 26 locaties door het hele land voeren zo’n 1.200 vrijwilligers dag en nacht ruim 285.000 gesprekken per jaar, via telefoon, chat en e-mail.
Gehoord worden is een basisbehoefte van ieder mens. Het verzacht pijn, geeft lucht, inzicht en is daarmee soms zelfs het begin van een oplossing. Toch vinden steeds meer mensen dit luisterend oor niet in de eigen omgeving en komen bij Sensoor, de landelijke luisterlijn, uit.

Echte aandacht voor ieder mens moeten we echter samen realiseren. Daarom voert Sensoor, de Landelijke Luisterlijn, actie in de eerste week van juni en vraagt heel Nederland om gehoor te geven. Omdat echt luisteren zo gemakkelijk nog niet is, is de Landelijke Spoedcursus Luisteren ontwikkeld. Waardevolle tips om nog beter te luisteren vind je vanaf 1 juni op www.nederlandgeefgehoor.nl. 


           
Radio Atlantis
's-Hertogenbosch


KvK 62840525
Stichting Atlantis Lokaal

Media Den Bosch