Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Deze bekende winkel op de Fonteinstraat gaat weg

1/1

Geplaatst door Radio Atlantis op maandag 10 september 2018 om 15:16

Den Bosch - 10 september 2018 - Als je haar ziet, zou je niet zeggen dat ze de negentig al is gepasseerd. Toch is het echt zo: Simonne Lycops heeft het tot haar 91e jaar volgehouden, maar nu stopt ze ermee. Het tuinwinkeltje op de Fonteinstraat sluit de deuren.

Als je binnenkomt, is het een heerlijke wirwar van planten, potten en vazen en andere snuisterijen. Het winkeltje van Simonne is erg herkenbaar en een drukbezocht zaakje. Ze begon het winkeltje, dat bij de Andries Visser keten hoorde, al in 1966 (wow, respect!) en heeft altijd gezegd dat ze ‘net zolang blijft totdat het lichaam niet meer kan’.

Met pensioen? Nee joh!
Het was niet zo dat Simonne perse door móest werken en niet met pensioen kon. In tegendeel: volgens dit artikel op de website van het Brabants Dagblad kon ze al ‘met schappelijke leeftijd’ van haar oude dag genieten. Maar ze ging door. Zelfs toen haar echtgenoot overleed, stond ze een tijdje later weer achter de toonbank.

Nu, weer heel wat jaren later, is het toch tijd om wat rustiger aan te doen. Sinds ze in februari viel, kan ze geen plantjes meer verkopen aan haar klanten. Het is tijd voor pensioen, maar als het aan Simonne had gelegen, was ze nog jaren doorgegaan!

Bron: indebuurt.nl

           
Radio Atlantis
's-Hertogenbosch


KvK 62840525
Stichting Atlantis Lokaal

Media Den Bosch