Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Aquamarijn Den Bosch is onveilig en onleefbaar

1/1

Geplaatst door Radio Atlantis op dinsdag 18 september 2018 om 14:29

Den Bosch - 18 september 2018 - Er wordt al heel lang gesproken over een nieuwe school in Den Bosch-Aawijk. Ouders vinden de situatie in de Aquamarijn intussen onhoudbaar. Ouders, leerkrachten en schoolbesturen zijn enthousiast over de mogelijkheden die een samengaan van scholen Oberon en Aquamarijn aan de Waalstraat in Den Bosch biedt.

Oberon en Aquamarijn moeten samen het nieuwe kindcentrum Oosterplas worden, met de nabijgelegen kinderopvang. ,,Wij maken ons als ouders hele grote zorgen over de veiligheid en de leefbaarheid in het pand waarin onze school is gevestigd. Voor kinderen en ook voor de leerkrachten", zegt Lonneke van Roekel. Zij is als ouder lid van de medezeggenschapsraad van de Aquamarijn. In die functie pleitte ze gisteravond bij de Bossche gemeenteraad voor snelle actie. Van Roekel vindt het onverantwoord dat de scholen nog geen duidelijkheid hebben. ,,Het gebouw van de Aquamarijn kan echt niet meer zo. Het verkeert in een slechte staat. We hebben last van schimmel en lekkages. Aan onderhoud is de afgelopen tijd alleen het allernoodzakelijkste gedaan. De gemeente moet snel een besluit nemen over nieuwbouw of renovatie", zei het MR-lid gisteravond op de bijeenkomst 'Informeren en ontmoeten' van de Bossche gemeenteraad ,,Alle mensen in de wijk staan achter het plan om samen te gaan. Er moet nu eindelijk eens een klap op komen."

Ze is ook bang dat als het te lang duurt voor de bouw van start gaat ouders niet meer voor de Aquamarijn kiezen, ,,ook al is dit een unieke montessorischool in de stad."

Oberon en Aquamarijn hebben gezien de leeftijd van de schoolgebouwen recht op renovatie of nieuwbouw. Oberon zit in gebouwen die dateren van midden jaren 60 (Norbertusschool). En de gebouwen waarin de Aquamarijn zit, zijn in 1975 gebouwd. In het huisvestingsplan rept de gemeente over nieuwbouw voor de Aquamarijn waarin Oberon fysiek moet opgaan. Daarbij worden jaartallen 2016 en 2018 genoemd.

Signum is een van de onderwijskoepel die bij de planvorming betrokken is. Bestuurssecretaris Karin Joosten bevestigt dat het wachten is op B en W. Die beschikken over een huisvestingsplan en leerlingprognose. ,,Aan de hand daarvan kan een besluit worden genomen. Wij zouden het vreemd vinden als er weer géén nieuwbouw zou komen."

Bron: bd.nl

           
Radio Atlantis
's-Hertogenbosch


KvK 62840525
Stichting Atlantis Lokaal

Media Den Bosch