Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Oosttribune FC Den Bosch op 9 november tegen FC Twente weer open

1/1

Geplaatst door Radio Atlantis op vrijdag 12 oktober 2018 om 13:19

Den Bosch – 12 oktober 2018 - Geen televisiebeelden meer van een niet ogende lege tribune bij FC Den Bosch. De omstreden sluiting van de tribune waar vooral de harde kern zit, was al teruggedraaid, maar met enige vertraging gaat de tribune nu open op vrijdag 9 november voor de thuiswedstrijd tegen FC Twente.

Oud-burgemeester Ton Rombouts liet in mei 2017 niets aan onduidelijkheid over: het supportershome van de M-side moest dicht en worden gesloopt, het voorliggende plein schoongeveegd en de Oosttribune op slot. Een combinatie van veiligheidsmaatregelen, maar de tribune moest ook nog eens dicht vanwege bouwtechnische gebreken.

Werk verzetten
Medio april besloot burgemeester Jack Mikkers na een gesprek met verschillende partijen dat het voorplein en tribune weer open zou kunnen. Maar dan moest er wel veel werk verzet worden om de veiligheid rond de voetbalwedstrijden te verbeteren. Aan de achterzijde van stadion De Vliert is een deel van het terrein geasfalteerd en is er een duidelijke afscheiding tussen de uit- en thuissupporters gemaakt. Waardoor de in- en uitgang voor supporters veiliger moet worden. Voor de ingang van de supporters zijn nieuwe tourniquets geplaatst.

De BIM, eigenaar van het stadion, heeft de bouwkundige gebreken aan de tribune aangepakt door de verschillende trapopgangen gelijk te maken én er een nieuwe opgang te maken. FC Den Bosch heeft het hoge hekwerk aan de veldzijde vervangen door een lager hek. En er is een hek geplaatst tussen de vakken M4 en M5, waardoor er twee vakken zijn met ieder een eigen in- en uitgang. Tenslotte is ook het dak gerepareerd en worden er nieuwe cateringpunten en toiletvoorzieningen geplaatst.

Aanvankelijk zou de tribune op 1 oktober open gaan, maar dat wordt door het vele werk dus 9 november.

Bron: bd.nl

           
Radio Atlantis
's-Hertogenbosch


KvK 62840525
Stichting Atlantis Lokaal

Media Den Bosch