Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Henderik de Leeuw - Jannes was fantastisch ...

1/1

Geplaatst door Radio Atlantis op maandag 4 januari 2010 om 14:49

Jannes was fantastisch

In eerdere columns of berichten laat ik me nogal vaak negatief uit over de artiestenwereld. Dit heeft ook te maken met het feit dat in deze wereld niet iedereen op de hoogte is waarmee wij als zender nou dagelijks mee bezig zijn. Neem nou de e-mail, naar mijn mening een nieuw excuus voor alle mensen die hun afspraken niet nakomen. Vroeger sprak je met een artiest of management iets af en dan was dat de afspraak. Nu stuurt Radio Atlantis op verzoek van vele zaakwaarnemers een mail. Vervolgens komen deze lui altijd onder hun afspraken uit, lekker makkelijk! Mijn computer was gecrashed, ik heb de mail niet ontvangen of hij was nog niet in behandeling genomen. Het blijft nog steeds raar, dat de oudste nog bestaande Nederlandstalige muziekzender in ons land, Radio Atlantis, de artiesten moeten smeken om hun medewerking.



Gelukkig lukt het ons na veel overtuigingskracht en energie om de laatste maanden ook positieve kracht te putten uit de wereld die wij vertegenwoordigen. Zo kwamen onlangs live in de studio nog Imca Marine, Dirk Meeldijk, Willeke Alberti, John Spencer en Wolter Kroes langs. Zou Atlantis dan eindelijk die waardering krijgen die het verdient?

Donderdagavond 20 september 2007 was het zover. De populaire Drentse zanger Jannes kwam exclusief voor Radio Atlantis een live optreden verzorgen. Nou kan ik je vertellen dat ruim 50 vrijwilligers van onze omroep het dagelijks zwaar hebben om hun taak nog uit te voeren. Sinds wij namelijk legaal zijn worden we als zender namelijk nog meer tegengewerkt dan in de piratentijd. Maar dit is nu allemaal verandert, we hebben weer kracht en gaan er in 2008 weer flink tegenaan! En dit allemaal door een fantastisch optreden van een "boer van het platteland" en zijn naam is Jannes. Nog nooit zag ik in een optreden zo veel liefde en warmte van een artiest aan zijn publiek. Uren lang nam hij de tijd om alle deejays, fans en bezoekers te woord te staan. Hij is momenteel één van de grootste artiesten van ons land, maar hij wist precies welk steuntje in de rug wij nodig hadden. Vrijdag belde ik Jannes nog even en hij had zelf ook de warmte ervaren. Ik vertelde hem hetgeen wat ik in de afgelopen regels wil overbrengen; Dit hebben wij nodig, nu voelen we ons goed en dat allemaal dankzij een vertolker van het Nederlandstalige lied, die we dagelijks bij ons op de radio horen. Een uur nadat ik Jannes aan de telefoon had gehad, kregen we een telefoontje van het management van Marianne Weber; ze komt aanstaande dinsdag op 25 september naar de studio om half drie en of we het even per mail wilde bevestigen. Zo krijgen we toch de steun die we verdienen.

           
Radio Atlantis
's-Hertogenbosch


KvK 62840525
Stichting Atlantis Lokaal

Media Den Bosch