Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

De stichting Atlantis Lokaal, ontstaan uit oud etherpiraat Radio Atlantis, gaat vol zelfvertrouwen de komende cruciale weken tegemoet. Eind maart werd alweer de vijfduizendste handtekening gezet en op 31 maart eindigde de toekomstige Lokale Omroep royaal op een eerste plaats van de enquête, gehouden door de politieke partij Rosmalens Belang. Ook hebben diverse politieke partijen en raadsleden hun steun toegezegd aan het bestuur en keurde Hilversum begin maart de aanvraag in zijn geheel goed. Verder werden diverse partijen benadert voor de juiste huisvesting én tekende tientallen sponsors voor steun aan de stichting. Intussen is de kruistocht van de ex-etherpiraten in de gemeente ’s-Hertogenbosch het gesprek van de dag en heeft de publieke opinie duidelijk stelling genomen vóór de doorstart van het station.

Atlantis is samen met Teleros, Orva en RTV BO in competitie voor de zendvergunning, verleend door het Commissariaat voor de Media, van de Gemeente ’s-Hertogenbosch. Deze komt vrij in verband met het failliet gaan van Boschtion. Zo gauw de vergunning verleend is gaat de stichting zo snel mogelijk zijn programma’s hervatten. De zender zal naast radio ook televisie, kabelkrant en internet gaan verzorgen.

De gemeenteraad zal op korte termijn gaan bepalen welke organisatie in hun ogen het meest geschikt is en als vervolg advies uitbrengen aan het Commissariaat. Op het moment dat de gemeenteraad hierover in debat gaat, zal Atlantis de handtekeningen aan Burgemeester en Wethouders aanbieden.


Terug