Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Door Domien van der Meijden

Brabants Dagblad Uden Veghel

Vrijdag 14 april 2006 - Uden - De populaire voormalige Bossche piratenzender Atlantis FM is vanaf komend jaar op de kabel te beluisteren in Uden, Veghel, Landerd en Ravenstein. De adviesraad Brabant Oost heeft dat voorgesteld aan Essent, die de doorgifte van radio- en tv-zenders regelt.
Atlantis FM is in deze regio alleen te beluisteren via internet. Volgens Henderik de Leeuw van radio Atlantis FM wil dat nog wel eens problemen geven. „De doorgifte is niet telkens even goed. Maar daarom is het goed nieuws dat de programmaraad die Essent adviseert, nu heeft besloten onze zender vanaf 1 januari via de kabel door te geven. Daarmee groeien we flink. In Tilburg zijn we nu ook in de weer voor een kabeldoorgifte. We hebben nu dagelijks 44.000 luisteraars. Dat aantal zal dan grof hoger worden.“
Atlantis is razend populair. De zender grossiert vooral in Nederlandstalige muziek. Dat neemt zo’n tachtig procent van de zendtijd in. Daarnaast is het vooral middle-of-the-road-muziek die de zender in de ether gooit. De zender heeft nu in Midden-Brabant al veel luisteraars. Uit verschillende plaatsen zijn er disc-jockeys werkzaam. Onder meer een uit Schijndel, twee uit Oss en uit Den Bosch.
De programmaraad Brabant Oost had een keuze uit een aantal radiozenders die graag op de kabel willen. „Atlantis heeft haar bestaansrecht inmiddels bewezen tijdens haar jarenlange piratentijd. Bovendien is het een zender die het Nederlandstalige lied een warm hart toe draagt. Dat voegt wat toe aan het zenderaanbod dat er al is“, geeft Hans van Alebeek van de programmaraad Brabant oost aan.
Henderik de Leeuw kwam bij Atlantis door zijn schoonvader. Hij nam het stokje van hem over. De illegale zender bleek goed beluisterd. Ruim 25 jaar bleef het een piratenzender die regelmatig werd aangepakt. Den Bosch legaliseerde de zender een tijd geleden. „We proberen nu een zender voor heel Brabant te worden. Met de uitbreiding in Brabant Noord-oost zijn we dus al heel blij.“
BBC World
Atlantis zou ten koste van Radio Donna op de kabel komen vanaf 1 januari volgend jaar. „Ook op tv-gebied hebben we een kleine verandering voorgesteld. BBC World willen we eraf laten halen. Daarvoor in de plaats komt dan Euronews. Daarnaast is er nog het project TV Oase. Dat staat nu op de reservelijst. We horen medio juni pas wat die nieuwe tv-zender in gaat houden. Dan is het geen goed advies om die zender alvast een plekje te geven“, meent Van Alebeek namens de programmaraad.


De feiten

Het Bossche Radio Atlantis is van oorsprong een illegale piratenzender. Sinds enige tijd is ze pas legaal.
De zender, die veel Nederlandstalige muziek draait, wordt dagelijks beluisterd door zo’n 44.000 luisteraars in de regio Den Bosch.
Met Brabant Noordoost erbij (Uden, Veghel, Landerd en Ravenstein) en straks wellicht ook Tilburg, groeit het luisterpubliek naar een potentieel van ruim een miljoen.

Terug

           
Radio Atlantis
's-Hertogenbosch


KvK 62840525
Stichting Atlantis Lokaal

Media Den Bosch