Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Woensdag 18 februari 2004 - In de ogen van het grote publiek zijn radiopiraten vrijbuiters. Zij bewijzen veel liefhebbers van het Nederlandstalige levenslied een dienst. De sympathie van de gemiddelde krantenlezer gaat uit naar etherpiraten. F. van Daal: "Dankzij deze zenders kunnen ook wij onze favoriete muziek beluisteren. Klopjachten moeten ze uitvoeren op criminelen die ons land terroriseren."
De Actie Etherflits, bedoeld om illegale radiozenders het zwijgen op te leggen, krijgt niet veel steun. De sympathisanten van de Gele Kanarie (Sneek) of Radio Pitbull (Enschede) hebben andere ideeën over het omroepbestel dan de regering. "Ik zou het liefst zien dat ze in Hilversum zenders uit de lucht halen in plaats van de piraten", laat mevrouw Smits uit Tilburg weten.
Volgens het agentschap Telecom van het ministerie van Economische Zaken stoort het illegaal gebruik van radiofrequenties zenders die wel vergunning hebben en daarvoor betalen. Vorig jaar heeft Telecom een radiopiraat uit de lucht gehaald die de communicatie tussen de luchtverkeersleiding van Schiphol en enkele vliegtuigen in de war schopte. Telecom: "De muziek was in de cockpit van de toestellen te horen."
"Kleinzielig, zo'n klopjacht", vindt Ton van Eck uit Rosmalen. "De radiopiraten doen goed, sociaal werk." Op de werkvloer en thuis zorgen de illegale zenders voor afleiding bij de dagelijkse bezigheden. De Tilburgse Kanters: "Zieken, bejaarden en nachtwerkers vragen hun plaatjes aan."
Arno Schotmans heeft een 'bloedhekel' aan de muziek die de piraten doorgaans uitzenden. "Maar ik heb er ook geen last van, want op mijn radio zit een knop. Het wordt anders als ze zenders wegdrukken. Dan is het hinder en dient opgetreden te worden."

Referentie: Brabants Dagblad

Terug

           
Radio Atlantis
's-Hertogenbosch


KvK 62840525
Stichting Atlantis Lokaal

Media Den Bosch