Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Historische start en legale uitzendingen van Radio Atlantis

1/1

Geplaatst door Radio Atlantis op donderdag 26 februari 2009 om 11:26

Den Bosch - 26 februari 2009 - Na weken van verbouwen en testen, starten de eerste officiële legale programma’s van Radio Atlantis op 1 januari 2006. De Nederlandstalige Brabantse muziekzender is te beluisteren op 92.4 FM op de kabel in Brabant Midden Noord en wereldwijd via het internet: www.radioatlantis.fm De ex etherpiraat uit ’s-Hertogenbosch is de eerste legale onafhankelijke Nederlandstalige zender in Zuid Nederland.

Na 25 jaar illegaal uitzenden kunnen de medewerkers eindelijk hun programma’s verspreiden zonder daar beboet voor te worden. 420.000 mensen kunnen de zender ontvangen via de kabel in de volgende gemeenten: Boxtel - Haaren - Bernheze - Oss - Lith - Vught - 's-Hertogenbosch - Maasdonk - Sint Michielsgestel - Heusden - Best en Schijndel. Met discjockeys uit heel Brabant wil Atlantis de komende jaren ook in de rest van Brabant hun uitzendingen gaan verspreiden. De programma’s bevatten naast 80% Nederlandstalige muziek ook landelijk nieuws, Brabants Nieuws, Sport en shownieuws van de artiesten en brengers van het Hollandse lied.
 
Vanaf 30 september 2005 verkreeg de piratenzender, na 15 jaar procedures en strijd, zijn legale status. Vanaf dit moment hebben vele vrijwilligers binnen de stichting zich ingezet om een volwaardige organisatie neer te zetten. Op woensdag 9 november kreeg Radio Atlantis de sleutel van het pand Bilderdijkstraat 10 te 's-Hertogenbosch. Vanaf deze locatie zal de zender zijn eerste legale uitzendingen verzorgen. Vanaf 16 december, 15.30, is Radio Atlantis voor het eerst legaal te beluisteren op de kabel, op 92.4 FM, er zijn vanaf dat tijdstip testuitzendingen in de gemeente 's-Hertogenbosch. De eerste legale uitzendingen zijn een feit. Ook heeft de omroep al genoeg sponsoren vastgelegd, om in 2006 al zijn vaste kosten te kunnen voldoen. Het eindoordeel over de lange weg richting legalisatie lag al op de lippen van wijlen André Hazes; Bloed, zweet en tranen. De komende maanden zullen ongeveer 70 vrijwilligers zich inzetten om de ontwikkeling van het legale medium steeds meer gestalte te geven. De doelstelling van de omroep blijft om zoveel mogelijk luisteraars te trekken. Vanwege de vraag en aanbod binnen het genre verwacht Atlantis in beginsel al een marktaandeel van zo’n 8%. Na het verdwijnen van honderden piraten in ons land door de actie "etherflits"
hebben de liefhebbers in eindelijk Brabant nu hun eigen legale vervanger.

           
Radio Atlantis
's-Hertogenbosch


KvK 62840525
Stichting Atlantis Lokaal

Media Den Bosch