Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Piratenstation Clos FM uit Tilburg keihard aangepakt

1/1

Geplaatst door Radio Atlantis op zaterdag 4 december 2004 om 14:14

Den Bosch - 4 december 2004 - Hij produceert een bak herrie en is er nog trots op ook: Perry Witteveen (37). Radiopiraat van ’beroep’. Gemaakt in Tilburg, dat wel. „Jammer genoeg illegaal, maar eigenlijk ben ik zelfs daar een beetje trots op. Het maken van een radioprogramma is wel even wat anders dan het beroven van een bank. Ik bezorg al zes jaar lang heel veel mensen een enorme hoeveelheid plezier. Als ik in de winkel sta, krijg ik schouderklopjes.“

Momenteel ligt hij al weer even stil. „Dat is zo jammer het lijkt wel of er een verbod rust op het draaien van Nederlandstalige muziek.“
Zelf is hij gek van het genre, dat van hem ’in zoveel mogelijk huiskamers, auto’s en werkplaatsen in Tilburg’ moet belanden. „En dan al dat nieuws dat de mensen nu moeten missen. Over de laatste plaatjes van Peter Smulders, of dat Peter weer een keer opa is geworden en Chris Alfabet weer vader is.“
Zo nu en dan mag hij twee muziekuurtjes vullen op Radio Favoriet. Kan hij toch nog even zijn ei kwijt. Binnenkort gaat een andere grote wens in vervulling. Eigenlijk is dat top secret. „Maar in overleg met de webmaster mag ik melden dat ik op internet ga uitzenden: showishetleven.nl. Dan kan ik interviewtjes doen, maar ik mag ook de achtergrondmuziek op de site verzorgen. Hoewel, achtergrond?“ De site wordt door een vriend van Perry gebouwd, opnieuw een Tilburgse productie, lacht de muziekliefhebber. „Nu een legale, maar wel weer eentje waar ik kei-trots op ben!“ „De hele wereld kan binnenkort van het Tilburgse levenslied genieten. Ik zal ze allemaal in het zonnetje gaan zetten!“

Brabants Dagblad - zaterdag 9 augustus 2003
Clos FM krijgt hulp van zanger Joske
Door Jessica Maas

Zaterdag 9 augustus 2003 - Voor de zesde keer is Clos FM uit de lucht gehaald. Zanger Joske --bekend van het nummer 'Jij streelt mijn hart'-- springt nu in de bres voor de Tilburgse radiopiraat.
De luisteraars van Clos FM moeten het weer even zonder de stemmen van Perry Witteveen en Den Blauwe doen. Woensdag stonden de heren van de Hoofddirectie Telecommunicatie voor de zesde keer in vier jaar tijd voor deur. Zender en mengpaneel werden meegenomen. "Het was best een emotionele toestand. We hadden allemaal zoiets van 'Nee, niet weer'", vertelt Perry Witteveen. Maar de Tilburgse piraat, die voornamelijk Nederlandstalige muziek en veel verzoeknummers draait, krijgt hulp uit onverwachte hoek. Artiest Joske Bollen uit Tilburg stond namelijk --nadat hij het nieuws had gehoorde-- meteen bij de zender op de stoep. "Ik ga een artiestengala organiseren om zo Clos FM te steunen. Veel lokale artiesten hebben zoveel aan Clos te danken. Ikzelf ook, ik ben al zestien jaar bezig. Mijn single 'Jij streelt mijn hart' is regelmatig te horen en nu gaat het heel goed. Binnenkort komt er zelfs een verzamel-cd uit met Hollandse hits en daar sta ik ook op." Volgens Joske is hij niet de enige artiest in Tilburg die Clos FM een warm hart toedraagt. "Ik ben vandaag al aan het rondbellen geslagen en ik krijg alleen maar positieve reacties." De Tilburgse zanger wil voor het artiestengala ook bekende namen als Wesley en Charlaine te charteren. "Die jongens van Clos doen zoveel en financieel hebben ze het echt niet breed. Dus nu zijn wij, de artiesten, aan zet."

Brabants Dagblad
Want zij geloven in 'hun eigen' Clos-FM

Dinsdag 2 april 2002 - Een artiestengala in een afgeladen vol Bet Kolen, zondag, moet de radiopiraat Clos FM een nieuwe installatie opleveren. In stereo, 350 watt graag. Het is wringen door de massa, deze zondag in Bet Kolen. Langs staan tafels, een klein podium, een paar biertaps en vooral: langs heel veel mensen. Want om twee uur is het officiële begin van het derde Artiestengala, maar om half twee staat café Bet Kolen in Tilburg al ramvol. Maar liefst 27 artiesten treden 'gratis en voor niks' op, het bier kost evenveel als normaal, de toegang is gratis. Dat alles met maar één doel: het steunen van de Tilburgse radiopiraat Clos-FM (99,7-FM). De piraat heeft het gala zelf georganiseerd. DJ Fritske Binnenbaand (24): "Op een avond zijn we bij elkaar gaan zitten en toen kregen we dit idee. We zijn meteen als een gek gaan rondbellen. We willen als klein radiostation iets terugdoen voor ons publiek. Normaal zit je in een studio te draaien, nu met het publiek erbij zie wat de muziek allemaal losmaakt."

Iedereen doet 'gratis en voor niks' mee, vult dj Perry Witteveen (35, echte naam Van Loenhout) aan en Clos FM hoeft er ook niks aan te verdienen. "Ja, een nieuwe zender zou tof zijn. In stereo, 350 watt. Dan kunnen we knallen." Daarom gaat er rond een uurtje of vijf een grote koffiepot door de twee zalen van Bet Kolen. 'Dan kun je laten zien wat je vindt van Clos-FM, met een vriendelijke bijdrage', schalt dj Fritske. Het publiek geeft gul, terwijl Vincent op een klein podium in de eerste zaal aan het optreden is. Hij danste met Maria Magdalena in een Spaans café, 'Hey Baby' en 'Zij gelooft in mij', Vincent laat de hits in een rap tempo voorbij komen. En de mensen zingen mee. Want zij geloven in 'hun eigen' Clos-FM. "Dit bedoel ik nou", zegt Perry. "Deze liedjes hoor je toch veel te weinig op de radio. Moet je kijken", zegt hij, terwijl hij zijn armen omhoog houdt. "Kippevel."
Uit de lucht
In januari werd Clos FM voor de derde keer uit de lucht gehaald. Een tegenslag, maar op 4 februari gingen de heren dj's gewoon weer de lucht in. Met nieuwe, maar niet met de beste apparatuur. Mono, 100 watt. Fritske: "We moeten het wel illegaal doen. Anders ben je verplicht zoveel procent cultuur te draaien, en nieuws. Maar we draaien wat we zelf willen. Dat is dus 99,7 procent Nederlandstalig, vooral regionaal. Het publiek in Bet Kolen bestaat uit de schare trouwe luisteraars. Uiteraard is ook Nellie van Dijk (53) erbij. Lid van de fanclubs van Frans Bauer, K3 en Johan Huizzen en erelid van Clos-FM. "Elke dag bel ik even met Perry voor een praatje", zegt ze trots. "Hij draait altijd wat ik aanvraag. Ik heb ook wel eens op de radio gezongen en straks mag ik ook even optreden. Zaterdag ook weer, tijdens Kleintje Hollands." Maar, schreeuwt Perry even later om boven de muziek uit te komen, Clos draait altíjd alle verzoekjes. "Onze luisteraars zijn de baas. Als ze drie keer per uur 'Chillen in het Bubbelbad' willen horen, dan kunnen ze dat krijgen."

Foto rechtsboven: Zanger Vincent trekt tijdens 'Zij gelooft in mij' een dame uit het publiek, zondag tijdens het Artiestengala van Clos-FM. Bron: Foto PVE/Ralph van de Lisdonk

Brabants Dagblad zaterdag 12 januari 2002
Radiopiraat uit Tilburg weer uit de lucht gehaald
Van een verslaggeefster

Tilburg - Voor de derde keer is de Tilburgse radiopiraat Clos FM uit de lucht gehaald.
"Ik ben er nog wat ondersteboven van", vertelt dj Perry Witteveen, dé stem van Clos FM. Donderdag stond de HDTP (Hoofd Directie Telecommunicatie) voor de deur. De zendapparatuur werd in beslag genomen. "De cd's mochten we gelukkig houden. We waren net weer een half jaar in de lucht. Was weer beregezellig. Veel verzoeknummers en Nederlandstalige muziek."

In december 2000 viel de HDTP ook binnen bij Clos FM. Toen zat de studio in een omgebouwd fietsenhok in Broekhoven. Nu zit Clos FM in de Pucciniflat in Noord. Van de 'heren' van de HDTP kreeg dj Perry, wiens echte achternaam Van Loenhout is, nog wel de kans om afscheid te nemen van zijn luisteraars. 'Bedankt dat we weer een half jaar lang bij u in de huiskamer, op de werkvloer en in de auto mochten komen', waren zijn laatste woorden. "En tot snel, heb ik gezegd. Maar dat vond het gezelschap niet zo grappig."

Toch hoopt de dj écht weer snel in de ether te zijn. "We kunnen het radiomaken niet missen, we verhuizen maar weer naar een andere locatie en ik moet ergens een andere zender op de kop tikken. Maar we willen zo snel mogelijk weer beginnen." De radiozender is voorlopig nog wel op internet te beluisteren op Vlos-fm.com.

Brabants Dagblad - vrijdag 11 januari 2002
'We komen zo snel mogelijk terug'

Voor de luisteraars van Clos FM kwam gistermiddag een abrupt einde aan de uitzending. Voor de derde keer werd de Tilburgse radiopiraat uit de lucht gehaald.
"Ik ben er nog wat ondersteboven van", vertelt dj Perry Witteveen, dé stem van Clos FM. Een paar uur eerder stond de HDTP (Hoofd Directie Telecommunicatie) voor de deur. De zendapparatuur is in beslag genomen. "De cd's mochten we gelukkig houden." Het is niet de eerste keer dat Clos FM, dat in Tilburg en omstreken op 99.7 FM te horen is, uit de lucht wordt gehaald. "Dit is de derde maal. We waren net weer een half jaar in de lucht. Was weer beregezellig. Veel verzoeknummers en Nederlandstalige muziek." In december 2000 viel de HDTP ook binnen bij Clos FM. Toen zat de studio in een omgebouwd fietsenhok in Broekhoven. Nu zit Clos FM in de Pucciniflat in Noord. Van de 'heren' van de HDTP kreeg dj Perry, wiens echte achternaam Van Loenhout is, nog wel de kans om afscheid te nemen van zijn luisteraars. 'Bedankt dat we weer een half jaar lang bij u in de huiskamer, op de werkvloer en in de auto mochten komen', waren zijn laatste woorden. "En tot snel, heb ik gezegd. Maar dat vond het gezelschap niet zo grappig." Toch hoopt de dj weer snel in de ether te zijn. "We kunnen het radiomaken niet missen, we verhuizen naar een andere locatie en ik moet ergens een andere zender op de kop tikken. Maar we willen zo snel mogelijk weer beginnen." Volgens de dj staat de telefoon bij Clos FM inmiddels roodgloeiend. "Veel luisteraars zijn ons kwijt. Het BAT (Brabants Afval Team) heeft ook al gebeld, mensen daar willen eigenlijk een actie beginnen."

Clos FM zal waarschijnlijk ook een boete moeten betalen. "Onterecht toch? We doen niemand kwaad. Maar die mannen van de HDTP waren heel geschikt. Zij hadden vanmorgen geluisterd en vonden het eigenlijk wel een leuk programma. Maar ja, ze moeten wel hun werk doen." De radiozender is overigens nog wel op internet te beluisteren op Vlos-fm.com.

Bron: Brabants Dagblad - Perry Witteveen - Clos FM
           
Radio Atlantis
's-Hertogenbosch


KvK 62840525
Stichting Atlantis Lokaal

Media Den Bosch