Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Zendpiraat Saharo FM uit de lucht

1/1

Geplaatst door Radio Atlantis op zondag 1 maart 2009 om 14:15

Tilburg - 1 maart 2009 - Twee medewerkers van het agentschap Telecom, verantwoordelijk voor het beheren van de Nederlandse frequentieruimte, en de politie stonden zondagmorgen vroeg op de stoep van Saharo FM. Het gevaar van ontdekking was er natuurlijk altijd.

We hebben geen vergunning, vertelt Dennis van Roozendaal. Hij was een van de dj's van de illegale radiozender, volgens hem de laatste etherpiraat van Tilburg. "Saharo FM bestond bijna een jaar. Met onze acht medewerkers waren we een mengelmoesje van de vroegere makers van Radio Contact en ClosFM. Die zenders zijn eerder al uit de lucht gehaald. Tilburg kende ooit een heleboel piraten."

Saharo FM was ieder weekeinde te beluisteren op 98.6 FM. Luisteraars konden verzoekplaatjes doorgeven. "We draaiden voornamelijk Nederlandstalige muziek van artiesten uit Tilburg en omgeving als Frank Smeekens en Roy Donders. Die schoven ook regelmatig bij ons aan in het studioschuurtje."

De zender is ontdekt nadat bij het agentschap Telecom een storing werd gemeld op de legale frequentie. "Toen we zochten naar de oorzaak daarvan stuitten we op de illegale zender", zegt woordvoerder Gernant Deekens van het agentschap. "We hebben alle apparatuur in beslag genomen. De eigenaar krijgt een boete van 1250 euro."

Reactie Deejay Dennis
Op Zondagmorgen tien uur 's morgens werden ze verrast, de vaste deejay's Stuco en Sabrien van het inmiddels goed beluisterde weekend station Saharo Fm. Agentschap telecom aan de deur met 2 agenten, jawel hoor het is zover jongens. En dat net voor het 1 jarig jubileum dat over 2 weken zou plaatsvinden. Het is wel zo, we weten dat je iets doet wat niet mag maar ja je doet er geen mens kwaad mee. Deejay Dennis (ook wel bekend al radio dj bij het legale Radio Atlantis in Den Bosch) vertelde ons , Het is wel raar dat na bijna 1 jaar zenden nu ineens de politie aan de deur komt,als we zouden storen wat dat al veel eerder gebeurd.
Het is wel ineens erg stil op de 98.6 FM, alleen de ruis blijft over. Het enige wat er werd ingenomen is de 100 watt zender vertelde dj Stuco, en binnenkort een flinke boete.
Of het team van Saharo Fm dat 8 medewerkers telt, nog terug komt in de ether blijft nog de vraag. Het is een hele dure hobby zo maar we zien wel wat de toekomst ons nog gaat brengen aldus Deejay Dennis die iedere zondag middag klaar stond voor de luisteraars om de verzoekjes te draaien.

           
Radio Atlantis
's-Hertogenbosch


KvK 62840525
Stichting Atlantis Lokaal

Media Den Bosch