Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Einde etherpiraten steeds dichterbij

1/1

Geplaatst door Radio Atlantis op maandag 8 juni 2015 om 14:48

Groningen - 8 juni 2015 - Een strengere aanpak van het Agentschap Telecom heeft er in 2014 voor gezorgd dat het aantal illegale uitzendingen van etherpiraten met ruim de helft is verminderd. Dat stelt de toezichthouder in haar jaarverslag.

Door de strengere aanpak is van de overgebleven etherpiraten de kwaliteit van uitgezonden programma’s in veel gevallen verminderd. Door de hogere boetes – die afhankelijk van de veroorzaakte overlast tot 45.000 euro kunnen oplopen – plaatsen zendereigenaren vaker zendmasten van mobiele operators of zelfs in de C2000-zendmasten van hulpdiensten. In veel gevallen wordt hierbij voor de muziekvoorziening van een computer of mp3-speler gebruikgemaakt.

Strafrechtelijke vervolging etherpiraten
Het illegaal verzorgen van radio-uitzendingen valt onder het civiele recht waarbij het Agentschap Telecom een bestuursrechtelijke boete oplegt. Wanneer een onbemande zender een zendmast van mobiele operator of C2000-netwerk gebruikt, wordt door de toezichthouder een strafrechtelijk traject ingezet. Er is volgens het Agentschap Telecom een verhoogde kans op uitval van mobiele netwerken. Daarmee komt ook de bereikbaarheid van het noodnummer 112 in het geding. Het Agentschap Telecom werkt bij deze strafrechtelijke vervolgingen met het Openbaar Ministerie en de Nationale Politie samen.

Bron: totaaltv.nl
Jarco Kriek

           
Radio Atlantis
's-Hertogenbosch


KvK 62840525
Stichting Atlantis Lokaal

Media Den Bosch