Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Radio Mexico Den Bosch uit de lucht

1/1

Geplaatst door Radio Atlantis op woensdag 26 april 2006 om 15:10

Den Bosch - woensdag 26 april 2006 - Het uit 's-Hertogenbosch afkomstige piratenstation Radio Mexico is voor de 78e keer uit de lucht gehaald. Deze keer werd alles in beslag genomen, single, cd's, apparatuur en ja zelfs de mast is omgezaagd en in beslag genomen.

Uit het Brabants Dagblad: Donderdag 27 april 2006 - Den Bosch - De Bossche illegale radiozender Radio Mexico is gisterochtend door medewerkers van het Agentschap Telecom uit de lucht gehaald. In een woning op de Zirkoon in Den Bosch werden twee medewerkers van Radio Mexico aangehouden.
Het gaat om de 40-jarige bewoner van het huis en een 50-jarige plaatsgenoot, hij runt Radio Mexico als ’Lex Hardink’. Een ruim 20 meter hoge zendmast werd van het dak gehaald en vernietigd. Onder meer zendapparatuur werd in beslag genomen. Al 28 jaar zendt de piraat Nederlandstalig repertoire uit. Volgens een woordvoerder van het Agentschap Telecom is vijftien keer geklaagd over het storen van de radio/tv-ontvangst door Radio Mexico.

Het is bij de Radio Mexico wel bekend wie er heeft gebeld naar het Agentschap Telecom, dit gaat om een legaal radio station dat via de kabel uitzendt en bang is dat Radio Mexico zijn luisteraars weghaalt en zodoende geen luister dichtheid genoeg heeft. Zelfs Essent heeft bevestigd in het gastenboek van de piraat dat het nooit kan zijn dat een etherpiraat storing aanbrengt op een kabelfrequentie, of de zenders moeten naast elkaar staan en dit is zeer zeker niet het geval.

Tevens hebben we de eigenaar van het station aan de telefoon gehad en die deelde ons mede dat ze dus probeerden om zo snel mogelijk weer retour te komen aan de band om de luisteraars weer te voorzien van de nodige muziek.

Ook liet de Radio Mexico weten dat ze bezig zijn om legaal in de ether aan de band te komen.

Bron: etherpiraten.com

           
Radio Atlantis
's-Hertogenbosch


KvK 62840525
Stichting Atlantis Lokaal

Media Den Bosch