Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Zangeres Savana heeft kans op vakprijs

1/1

Geplaatst door Radio Atlantis op maandag 10 november 2008 om 13:16

Deventer - 10 november 2009 - De Deventer zangeres Savana Schopman (15) is genomineerd voor de Vakprijs Nederlandse Lied. Zij komt uit in de categorie 'Beste talent van Nederland'. In december wordt bekend gemaakt of zij de vakprijs heeft gewonnen.

Savana is een van de vier genomineerden in haar categorie. Zij moet het opnemen tegen onder anderen Jordy van Loon die bekendheid kreeg door zijn optreden bij Paul de Leeuw. Aan de verkiezing doen honderden Nederlandstalige artiesten mee. Als deelnemer stemmen zij op hun collega's en tevens maken ze zelf kans om de prijs te winnen.

De nominatie heeft de vijftienjarige verbluft omdat zij zichzelf niet had opgegeven. Zij werd overvallen door het nieuws. "Onverwacht kwam er een telefoontje. Ik was heel verrast; ik had het niet verwacht."

Savana zingt al vanaf haar tiende en heeft veel samengewerkt met Ben Rondhuis in Deventer, met wie ze haar eerste cd uitbracht. Haar nieuwste nummer Santo Domingo heeft ze opgenomen met Emile Hartkamp, de liedjesschrijver van Frans Bauer ('Heb je even voor mij?') en andere bekende artiesten. Hartkamp heeft het nummer voor haar geschreven. Ze is vier keer naar Arnhem gegaan voor opnames. "Dat was wel spannend. Het hangt er vol met gouden platen."

Hartkamp heeft nóg twee nummers voor haar liggen. "Maar hij wil het rustig aandoen", zegt moeder Karin. "Het zou mooi zijn als Savana de top bereikt en daar kan blijven. Dat moet niet te snel gaan."

De clip bij het nummer heeft Savana onlangs op een avond opgenomen op Bussloo. Voor de opnamen moest ze zomerse kleding dragen, maar het was bar koud.

De leerlinge van de Keurkamp heeft al door het hele land opgetreden. Ze stond in het voorprogramma van onder anderen Nick en Simon en Jim. Sinds kort heeft ze zangles bij de Leeuwenkuil. "Ze heeft nooit eerder zangles gehad, ze is een natuurtalent", zegt haar trotse moeder, die meestal het woord voert. "Ze is verlegen maar voor een concert is ze nooit zenuwachtig. Optreden voor duizend man is voor haar gemakkelijker dan voor tien mensen." Daarom ook treedt ze niet zo graag op in Deventer. Daar zijn te veel bekenden en de meeste jongeren in haar omgeving houden niet van Nederlandstalig. Savana: "Ik loop niet met mezelf te koop. Ze zien me vanzelf wel een keer op de tv. Ooit hoop ik in Ahoy te komen.''

Bron: Destentor.nl

           
Radio Atlantis
's-Hertogenbosch


KvK 62840525
Stichting Atlantis Lokaal

Media Den Bosch