Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Volksmuziekzenders populair bij poll

1/1

Geplaatst door Radio Atlantis op dinsdag 15 september 2009 om 13:23

Antwerpen - 15 december 2009 -TV Oranje en SchlagerTV zijn hoog geëindigd bij de verkiezing van 'Beste digitale zender van 2009'. Dat is vandaag bekendgemaakt door redactie van de televisiegids Totaal TV. TV Oranje eindigde met 9,4 % van de stemmen op de tweede plek, vlak achter MisdaadNet van Endemol (9,8%). Ook SchlagerTV werd opvallend goed gewaardeerd.

De Duitstalige zusterzender van TV Oranje eindigde met 8,9% op de vierde plek. Aan de verkiezing namen 64 themazenders deel. De abonnees en lezers van Totaal TV konden via internet een stem uitbrengen. Meer informatie over de verkiezing is te vinden in de nieuwste editie van Totaal TV en op http://www.totaaltv.nl/.

Opvallend is dat geen van de twaalf themazenders van de Nederlandse Publieke Omroep in het vandaag door Totaal TV gepubliceerde overzicht van winnaars voorkomt. Volgens TV Oranje directeur Gerard Ardesch bevestigt dat nog eens de mening van het Commissariaat voor de Media dat er slechts beperkt wordt gekeken naar de publieke themakanalen. Het Commissariaat schreef onlangs aan Minister Plasterk dat deze themakanalen daarom ontmanteld zouden moeten worden en worden ondergebracht bij ‘Uitzending Gemist’. Het Commissariaat wil nog dit jaar inzage in de kijkcijfers van de themakanalen van de NPO.

TV Oranje sleepte afgelopen weekend ook al een prijs in de wacht. Zondag 13 december werd tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Holland Casino in Breda bekendgemaakt dat TV Oranje voor het tweede achtereenvolgende jaar winnaar is geworden van de 'Vakprijs Nederlandstalige Lied' in de categorie 'Beste televisieprogramma'. De Vakprijs, met Johnny Hoes als ambassadeur, is opgezet onder het motto 'Als beste gekozen door je eigen collega’s uit de branche'. Het TV Oranje Shownieuws sleepte de derde prijs in de wacht in de categorie 'Beste website'. RADIONL, de mediapartner van TV Oranje, kwam voor het tweede achtereenvolgende jaar als winnaar uit de bus in de categorie ‘Beste Radiozender’. Volgens directeur Gerard Ardesch blijkt hieruit maar weer dat TV Oranje en Nederlandse muziek nog steeds ongekend populair zijn.

Deze week werd tevens bekend dat TV Oranje in 2010 deel uit blijft maken van het basispakket van kabelexploitant CAIW in Harderwijk. Hiermee neemt CAIW het advies over van de Programmaraad Harderwijk en blijft TV Oranje in die gemeente huis-aan-huis te zien.

TV Oranje is in Nederland via alle kabelexploitanten en bij KPN digitaal te ontvangen en via de satellietzender CanalDigitaal in heel Europa, Noord-Afrika en Turkije. TV Oranje zendt 24 uur per dag en zeven dagen per week uit.

Bron: Tv-visie.be

           
Radio Atlantis
's-Hertogenbosch


KvK 62840525
Stichting Atlantis Lokaal

Media Den Bosch