Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Nominatie voor radioman

1/1

Geplaatst door Radio Atlantis op dinsdag 30 september 2008 om 13:36

Helmond - 30 september 2008 - Als radiomaker noemt hij zich Theodorus Niemeijer naar de shag waar hij jarenlang sigaretjes van rolde. Theo de Haan, zo heet Niemeijer echt, draait al enige jaren geen shagjes meer maar muziek des te meer. De Haan heeft sinds anderhalf jaar een internet-radiozender in zijn huis in Helmond.

De zender heet Goed Verstaanbaar (Goedverstaanbaar.nl) en is genomineerd voor de Vakprijs Nederlandstalige Lied (Nederland/Vlaanderen). Johnny Hoes is ambassadeur van dit initiatief, dat ondersteund wordt door artiesten als Frans Bauer, René Schuurmans en Jannes. De beoordeling voor de vakprijzen gebeurt door collega's, in het geval van De Haan zijn dat dus internetradio's geweest. Daarvan zijn er alleen in Nederland al bijna 650, aldus deze 58-jarige Helmonder. Eind november is de uitslag bekend.

Zijn eerste schreden in het radiowereldje zette De Haan in Eindhoven eind jaren zeventig van de vorige eeuw. Dat was met de piratenzender Santa Maria. Die groeide steeds verder uit en is in totaal zeven keer (zes keer in Eindhoven één keer in Helmond) door de autoriteiten (radiocontroledienst) uit de lucht gehaald.

De Haan/Niemeijer heeft ook nog radio-avontuurtjes gehad bij onder andere Lokale Omroep Eindhoven, Lokale Omroep Geldrop en Stadsradio Helmond.

Veel lokale omroepen zijn volgens hem bestuurlijk amateuristisch en publieksonvriendelijk bezig. Een andere baan bracht De Haan, die momenteel parttime in de zorg werkzaam is, zo'n twintig jaar geleden naar Helmond.

Nu is zijn internetradio, die in de zomer van 2007 startte, legaal. "Ik betaal aan rechten zo'n honderdvijfenzeventig euro per maand", aldus de radiomaker/presentator in hart en nieren. "Een dure hobby."

"Ik was als kind al weg van radio en lag in bed met een transistortje naar de piraten van toen te luisteren zoals Radio Luxemburg, Caroline, Mi Amigo en Noordzee. Muziek uit de jaren zestig is de beste die ooit is gemaakt."

Op zijn 'Goed Verstaanbaar' is die muziek nog wel te horen, maar de nadruk ligt op Nederlandstalige liedjes en ook Duitstalige schlagers uit verleden en heden. Nieuwe talenten krijgen een kans en op de site is van alles te vinden over artiesten, ook clips.

"Ik heb een paar honderd bezoekers per dag, zelfs uit Australië, Nieuw Zeeland en Canada. Daar hebben emigranten uit Nederland mij inmiddels ontdekt."

Bron: Eindhovens Dagblad

           
Radio Atlantis
's-Hertogenbosch


KvK 62840525
Stichting Atlantis Lokaal

Media Den Bosch