Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Yoko Ono krijgt erkenning voor meeschrijven 'Imagine'

1/1

Geplaatst door Radio Atlantis op vrijdag 16 juni 2017 om 13:30

Den Bosch - 16 juni 2017 - Yoko Ono is sinds woensdag (plaatselijke tijd) officieel toegevoegd als een van de schrijvers van het nummer Imagine. De muzikante schreef het nummer samen met haar partner, wijlen John Lennon.

Jarenlang was de voormalig Beatles-zanger de enige die als schrijver van het nummer werd benoemd. Entertainment Weekly schrijft woensdag over archiefbeelden uit de jaren zeventig waarin Lennon zegt dat hij het nummer samen met Ono schreef.

"De credits zouden Lennon-Ono moeten zijn, omdat het concept en een deel van de teksten van Yoko zijn. Maar ik was daar destijds te egoïstisch en te macho voor", aldus Lennon in 1971.

48 jaar na het uitkomen van het nummer, staat Ono nu toch tussen de auteurs. Volgens haar zoon Sean Lennon was zijn moeder geëmotioneerd. "Geduld is een schone zaak."

Yoko Lennon Ono) is een in Japan geboren Amerikaans artieste en muzikant. En de vrouw van de voormalig Beatles-zanger John Winston Ono Lennon. Yoko en John hebben een zoon samen Sean Lennon.  Die net als zijn halfbroer Julian Lennon een carrière in de muziek heeft. 

           
Radio Atlantis
's-Hertogenbosch


KvK 62840525
Stichting Atlantis Lokaal

Media Den Bosch