Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Nederlandstalige muziek steeds populairder

In Nederland heerst onder een groot deel van de mensen nog een groot taboe op Nederlandstalige muziek. Muziek uit Amerika, Engeland of zelfs volksmuziek uit Afrika, alles lijkt grotendeels geaccepteerd. Alleen het eigen lied lijkt onder een dikke laag stof gestopt te worden. De hoogste tijd dus om het Nederlandstalige lied uit het stof te halen!

Mijnartiest.nl, dé grootste Nederlandstalige community, heeft onder haar ruim 25.000 leden een enquête gehouden om meer te weten te komen over hoe ze tegenover het Nederlandse lied staan. Dat het zeker niet onder het stof ligt komt duidelijk naar voren, want op de enquête is massaal gereageerd.

Een ruime meerderheid van de mensen die de vragenlijst hebben ingevuld luisteren voornamelijk naar het Nederlandstalige lied omdat het ze vrolijk maakt en omdat het begrijpbare teksten zijn. In de leeftijd an 45-65 jaar luisteren ook veel naar Nederlandse muziek, omdat de muziek ze door een moeilijke periode heen sleept. Slechts enkele mensen luisteren de muziek alleen in de kroeg. Als mensen thuis naar Nederlandstalige muziek luisteren, doen ze dat vooral via de radio, op de voet gevold door het luisteren via Cd’s.

Gemiddeld gaan de mensen 1 tot 5 maal per jaar naar een Nederlandstalig evenement. Opvallend is dat er ook een grote groep vaker dan 20 maal paar jaar gaat. Dit zijn vooral jongeren onder de 25 jaar. Verder gaan vrouwen vaker naar een evenement dan mannen. Niet vreemd dat de meest gehoorde klacht over een evenement, een tekort aan (schone) wc’s is! Ook voldoende snacks, een rookruimte en merchandising wordt op prijs gesteld.

Gemiddeld wil men voor een groot feest €23,50 aan een toegangskaartje uitgeven, en voor een kleiner feest gemiddeld €13,50. Jongeren onder de 25 jaar en mensen in de leeftijdsklasse 25-35 jaar zijn bereid om net iets meer te geven dan de gemiddelde prijs.

Omdat Mijnartiest.nl een online community is, zijn er ook een aantal vragen gesteld over de online informatievoorziening, betreft artiestennieuws en evenementeninformatie. Hieruit komt naar voren dat een zeer ruime meerderheid grootschalig gebruik maakt van internet, om op de hoogte te blijven van al het nieuws rondom het Nederlandstalige lied (ruim 90%). Opvallend is dat niet de jongeren de meeste informatie op internet vinden, maar mensen in de leeftijd 45-65.

Men is ook erg tevreden over de hoeveelheid informatie die er te vinden is op het wereldwijde web. Via de website van een artiest en via een online agenda (zoals Mijnartiest.nl) blijft men op de hoogte van alle evenementen die in het weekend georganiseerd worden.

De leden van Mijnartiest.nl geven aan het Nederlandstalige lied zeer te kunnen waarderen. Gemiddeld wordt er maarliefst een 8.4 toegekend aan de kwaliteit van het lied.
Bron Mijnartiest.nl

           
Radio Atlantis
's-Hertogenbosch


KvK 62840525
Stichting Atlantis Lokaal

Media Den Bosch