Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Kendrick geeft top show in Amsterdam

1/1

Geplaatst door Radio Atlantis op maandag 26 februari 2018 om 13:40

Amsterdam – 26 februari 2018 – Wie vrijdagavond aanwezig was bij de Californische rapper/producer in de Amsterdamse Ziggo Dome kan niet anders dan concluderen dat hij beslist tot de allergrootste popartiesten van het moment behoort. Kung Fu Kenny stond op 23 februari in de Ziggo Dome met The DAMN. Tour.

Zijn platen behoren al tot het beste wat de popmuziek de afgelopen vijf jaar heeft opgeleverd maar met zijn ronduit verpletterende concert plaatste hij zich definitief tussen de allergrootsten artiesten. Sterren als James Brown, David Bowie en Prince leven niet meer, maar we hebben Kendrick Lamar, was de conclusie na dit zinnenprikkelende evenement.

Zelden zag je het Ziggo Dome zo tot ontlading komen als toen hij even voor negen uur zijn DNA. inzette. We hadden hem al even als Kung Fu Kenny op het scherm gezien, maar toen hij daar ineens in een wit gewaad op een goeddeels leeg podium stond, voelde je een siddering door de zaal gaan. De verwachtingen van K. Dot waren erg hoog. In 5 jaar tijd had Kendrick 3 klassiekers afgeleverd. Deze meesterwerken waren live geweldig. Het was al een tijdje geleden dat hij hier te zien was. 5 jaar had Kendrick niet meer in Amsterdam gestaan. 5 jaar geleden stond hij op een veel kleiner podium. Hij stond toen in de melkweg. In de veel grotere Ziggo Dome is alles nog veel indrukwekkender.

De tekst wordt meteen overgenomen door de complete zaal. Iedereen staat, springt en rapt mee, om daar het hele concert niet meer mee op te houden. De vuurspuwers achter hem zijn eigenlijk net zo min als de filmpjes nodig. Er zit genoeg passie en vuur in Lamar zelf.

Er is niemand die niet alle teksten woordelijk exact lijkt te kennen en dat mag Lamar weten. ELEMENT. volgt. Lamar is uitstekend bij stem. Stevig, snerpend en scherp. Ook is het geluid uitstekend. In de coulissen staan een paar muzikanten verstopt. Wat alles wat voller en meer live doet klinken dan als alles uit een doosje zou komen.

Veel van wat we horen, is wel al opgenomen. Zo horen we in de al vroeg gespeelde hit King Kunta duidelijk de stem van Lamar als hij de microfoon ver boven zich laat zwaaien. Hindert niet, zijn tweede stem maakt het nummer vervolgens nog krachtiger. Ieder nummer krijgt zo iets speciaals mee. LUST. en Money Trees rapt hij uit een soort kooi dat achter in de zaal uit de grond verrijst.

Lamars grootste hit HUMBLE. wordt door hem maar liefst 6 keer opnieuw gestart, zo onder de indruk lijkt hij van de manier waarop het publiek zijn rap overneemt. 'Kom op jongens nog een keer: 'My left stroke just went viral'. En daar gingen zeventienduizend kelen weer. Een heel couplet lang. Wie hier bij was, zal dit nooit vergeten. Kendrick Lamar tilde zonder ook maar een enkel hiphop-cliché het genre eigenhandig naar een hoger plan.

           
Radio Atlantis
's-Hertogenbosch


KvK 62840525
Stichting Atlantis Lokaal

Media Den Bosch