Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Hoofdpodium Jazz in Duketown opzij voor WK Handboogschieten; programmering aangepast

1/1

Geplaatst door Radio Atlantis op vrijdag 25 januari 2019 om 13:11

Den Bosch – 25 januari 2019 - Het hoofdpodium van Jazz in Duketown (vanaf 7 tot en met 10 juni) verhuist vanaf de Bossche Parade naar de Markt. Voor het Theater aan de Parade komt een tribune met meer dan duizend plaatsen. Dat gebeurt omdat het evenement gedeeltelijk samenvalt met het WK Handboogschieten (vanaf 3 tot en met 16 juni) op de Parade. ,,Het was best ingewikkeld. Maar we zijn er op een goede manier uitgekomen.’’ Dat zegt Eric Kersten, van The Organizing Connection, dat het sporttoernooi organiseert.

,,De twee evenementen kunnen elkaar versterken. Sportliefhebbers kunnen genieten van jazz en andersom’’, zegt Kersten. ,,Je kunt beter denken in oplossingen dan in problemen’’, benadrukt Gaby Westelaken, voorzitter van de stichting Jazz in Duketown, schrijft bd.nl. Hij is ‘positief’ over de gemaakte afspraken.

Grote namen
Bd.nl schrijft dat op zaterdag 8 juni en de volgende dag delen beide evenementen de Parade als terrein voor sport en muziek. ,,Het grote podium verhuist naar de Markt waar zoals gebruikelijk de nadruk ligt op luisteren. Maar ook zonder het hoofdpodium kunnen mensen op de Parade genieten van de grote namen uit de jazz en aanverwante stromingen’’, zegt Westelaken.

Behalve tribunes worden ook podia, licht- en geluidfaciliteiten gedeeld door de organisatoren van beide evenementen. Volgends bd.nl komt op de Parade een tribune te staan die tijdens Jazz in Duketown een paar maatjes kleiner uitvalt dan bij het handboogschieten. Kwalificaties voor de finales op de Parade zijn gepland op de Limietlaan/Zuiderpark bij het rugbyveld van The Dukes. Ook daar komt een ‘bioscoopje’ met films over de handboogsport en een museumpje met sportattributen. ,,En belangstellenden kunnen bij de Limietlaan op een veilige manier zelf schieten’’, aldus Kersten.

Amusementsprogramma
De WK-organisatie is bezig met een amusementsprogramma waarvoor toegang moet worden betaald. ,,We denken aan optredens van artiesten. Dat kunnen zangers en zangeressen zijn of cabaret.’’

Behalve de finales op 15 en 16 juni zijn alle wedstrijden gratis toegankelijk. De kaartverkoop (a 15 euro) start op 1 februari. Er zijn 10.000 kaarten beschikbaar.

Jazz in Duketown is gratis. Wel wil de stichting een financiële compensatie van de gemeente omdat aanpassingen ten koste zouden gaan van horecainkomsten, schrijft bd.nl.

           
Radio Atlantis
's-Hertogenbosch


KvK 62840525
Stichting Atlantis Lokaal

Media Den Bosch