Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

door Jan Broeks Brabants Dagblad

Woensdag 4 februari 2004 - De politie heeft gisteren de Osse piratenzender Radio Palee opgerold. Apparatuur werd in beslag genomen en de zendmast neergehaald. Vier personen die bij het radiostation zijn betrokken, werden aangehouden op verdenking van bijstandsfraude.


In opdracht van Politie en Agentschap Telecom wordt de zendmast van Radio Palee ontmanteld.

Tijdens de vorige keren dat de Osse piraat Radio Palee uit de lucht werd gehaald, bleef de zendmast staan. Deze ochtend niet. Twee medewerkers van het Agentschap Telecom trekken het tien meter hoge gevaarte rond kwart over acht naar beneden. Het uiteinde van de mast geeft een lichte vonk wanneer het met een doffe klap in het naastgelegen weiland valt, slechts enkele meters verwijderd van twee paarden. De dieren schrikken op, om iets later de mast nieuwsgierig te besnuffelen. Het neerhalen van de zendmast markeert het einde van de inval, die iets meer dan een uur in beslag neemt en rustig verloopt. De politie is met twintig mensen aanwezig, maar dat lijkt wat overdreven. De bewoners van het woonwagenkampje aan de Amelsestraat laten zich niet zien, de medewerkers van het Agentschap Telecom en de sociale recherche kunnen rustig hun werk doen. Ook de twee aanhoudingen die in het kamp worden verricht, verlopen zonder problemen. Een 32-jarige vrouw en 34-jarige man - vermoedelijk de eigenaar van Radio Palee - worden door de politie meegenomen. Dezelfde ochtend worden elders in Oss een man en vrouw aangehouden, beiden 55 jaar. Allen zijn betrokken bij het illegale radiostation, maar volgens een woordvoerder van de gemeente wordt het viertal tevens verdacht van bijstandsfraude over meerdere jaren, waarbij het bedrag mogelijk in de tonnen loopt. Ook maakt de politie later op de dag een proces-verbaal op voor overtreding van de wet op kansspelen, in verband met een loterij.

Boete

Het Agentschap Telecom is -onderdeel van het ministerie van Economische Zaken. Vorig jaar jaar startte het de actie Etherflits, met als doel zoveel mogelijk piraten op te rollen. Mogelijk dat Palee binnenkort van de officier van justitie een boete van 1100 euro tegen -zich hoort eisen. Mocht de -radiopiraat alsnog de lucht -ingaan, dan riskeert het per -geconstateerde overtreding -een boete van maximaal 2250 euro per week. De lokale -afdeling van de SP maakte in het verleden regelmatig gebruik van Palee. Fractievoorzitter Toon Voets heeft echter 'geen reactie' op het oprollen van de radiozender. "Er zijn blijkbaar regels overtreden. Dat zegt genoeg." De SP wist de zender vooral in de verkiezingstijd te vinden, en ook toen zond Palee illegaal uit. Voets: "Daarvan ben ik niet op de hoogte."

Terug

           
Radio Atlantis
's-Hertogenbosch


KvK 62840525
Stichting Atlantis Lokaal

Media Den Bosch