Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Door Marc Brink Brabants Dagblad

Dinsdag 19 april 2005 - Ex-etherpiraat Radio Atlantis is vanaf 1 januari via de kabel te beluisteren in Den Bosch en verre omgeving. 170.000 Kabelaansluitingen zorgen ervoor dat in het gebied Brabant Midden Noord straks zo’n 418.000 inwoners bereikbaar zijn.
„Dit is een historische avond. Ik ben erg blij“, verklaarde Radio Atlantis-voorzitter H. de Leeuw gisteravond, na de vergadering van de programmaraad Brabant Midden Noord die Essent adviseert over welke radio- en tv-zenders in het basis- en standaardpakket moeten.
Alle programmaraadleden waren het er over eens dat Atlantis een plaats moet krijgen in het basispakket. Volgens programmaraad-voorzitter G. Steverink neemt Essent dergelijke voorstellen ’altijd over’.
Het zag er geruime tijd naar uit dat de ex-etherpiraat de zendmachtiging van het failliet verklaarde Boschtion zou overnemen. Maar het Commissariaat voor de Media verleende de vergunning aan de Stichting Teleros.
Waardering

Atlantis gokte vervolgens op de kabel. Gisteravond kreeg De Leeuw met woordvoerders van enkele andere omroepen (waaronder regio tv en Juice FM) de kans te pleiten voor een plaatsje op de kabel. Hij moest onder meer aangeven in hoeverre Radio Atlantis iets toevoegt aan het huidige kabelpakket. Volgens De Leeuw wordt Nederlandstalige muziek ’op geen enkele frequentie structureel gebracht’.
„Als voorvechter van het brengen van het Nederlandstalige lied hebben wij bijna alle mogelijk procedures doorlopen. Vandaag is het de laatste kans“, benadrukte De Leeuw.
Eén van de programmaraadsleden zei respect te hebben voor de ambities van Atlantis (’Atlantis manifesteert zich anders dan bijvoorbeeld Omroep Brabant’). Volgens een ander programmaraadslid heeft Atlantis ’een goed draagvlak’. Er was ook waardering voor de ’duidelijke presentatie’ van De Leeuw.
Na afloop van de stemming zei De Leeuw dagelijks te mikken op minstens 60.000 luisteraars. Dat aantal hoopt hij onder meer te bereiken met programma’s waarin overdag ’professionele’ diskjockeys zijn te horen. Maar er zijn ook ’Piratenavonden’ met diskjockeys die doen denken aan de piratentijd.
Behalve Atlantis komt ook Colourfull Radio in het basispakket. WDR II en XFM moeten van de raad plaatsmaken.


Terug

           
Radio Atlantis
's-Hertogenbosch


KvK 62840525
Stichting Atlantis Lokaal

Media Den Bosch