Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

door Rianneke Huibers (Bron Brabants Dagblad)

Dinsdag 20 januari 2004 - Radiopiraat Atlantis wil behalve lokale radio ook televisie verzorgen. Eigenaar H. de Leeuw is daarvoor in gesprek met twee Bossche productiebedrijven. Atlantis is één van de vier partijen die aast op de zendmachtiging van de failliete lokale omroep Boschtion die in maart vrijkomt. Aanvankelijk wilde Atlantis alleen radioprogramma's uitzenden, maar inmiddels heeft de piraat ook een zendmachtiging voor televisie aangevraagd bij het Commissariaat voor de Media.

Eigenaar van Kika Producties L. Hardink en eigenaar C. Vermeulen van het productiebedrijf Inter Active Music willen de taak op zich nemen. Hardink heeft ervaring met de organisatie van optredens van Nederlandstalige artiesten, Vermeulen met de productie van cd's en dvd's. Aan ideeën ontbreekt het hen niet. "We kunnen bijvoorbeeld een Brabantse Idols maken, of een Bossche versie van Bureau Brabant zoals omroep Brabant dat nu uitzendt," zegt Vermeulen.
Ook menen zij te kunnen voldoen aan de eis die het Commissariaat stelt om informatie te verschaffen. "We kunnen bijvoorbeeld interviews met politieke partijen houden," aldus Vermeulen. Sommige programma's van Boschtion wil De Leeuw ook graag via zijn televisiestation uitzenden. Hij denkt daarbij speciaal aan FC Magazine. Voormalig presentatrice A. Klarenbeek zegt bereid te zijn terug te keren bij het programma, als het door een andere organisatie dan Boschtion wordt uitgezonden. Zij vertrok een half jaar geleden na ruzie over een betalingsachterstand van haar salaris.

Om de tafel

Ook huidig presentator van FC Magazine J. Alders is niet vies van samenwerking met Atlantis: "Op dit moment zijn we concurrenten, omdat Teleros en Atlantis allebei de zendmachtiging van Boschtion willen. Ik verwacht dat we straks wanneer het besluit gevallen is, met zijn allen om de tafel gaan zitten om te bekijken wat we er samen van kunnen maken." De Leeuw verwacht eveneens dat er sprake zal zijn van uitwisseling van programma's, kennis en ervaring tussen de huidige concurrenten.

Terug

           
Radio Atlantis
's-Hertogenbosch


KvK 62840525
Stichting Atlantis Lokaal

Media Den Bosch