Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK
Brabants Dagblad regio 's-Hertogenbosch

Donderdag 27 april 2006 - De Bossche radiopiraat Radio Mexico is gisterochtend uit de lucht gehaald. „Maar we komen weer snel terug.“
„Dit is te zielig voor woorden. Lekker burgertje pesten he“, zegt een man uitdagend tegen een agent die even verderop staat. De man behoort tot een groepje fans van Radio Mexico.

De studio van Radio Mexico in een woning aan de Zirkoon wordt ontmanteld door medewerkers van het Agentschap Telecom en de politie. Foto Marc Bolsius
Ze staan deze woensdagochtend mopperend voor de deur van een huis aan de Zirkoon. Vanuit deze Bossche woning zendt de radiopiraat al jarenlang 24 uur per dag uit. Maar volgens een luisteraar was er vanochtend tegen half elf ’ineens een heel akelige ruis’.
Medewerker ’Lex Hardink’ was net lekker aan het draaien. Maar medewerkers van het Agentschap Telecom trekken zich daar niks van aan. Naar aanleiding van klachten over storingen beginnen zij met het ontmantelen van de apparatuur.
De piraat is de afgelopen 28 jaar herhaaldelijk uit de lucht gehaald. „Maar deze antenne is blijven staan. Daarom was het geen probleem om snel met een nieuwe bak verder te gaan“, zegt Monique. Agenten hebben haar man Theo net met ’Lex’ voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.
„Hij mag eigenlijk niet zo ver van huis. Want hij heeft elektronische detentie sinds ze hem een tijd geleden hebben aangehouden. Dat had ook met Radio Mexico te maken“, zegt Monique.
Theo’s bemoeienis met Radio Mexico heeft hem al heel wat boetes gekost. „Daar is een betalingsregeling voor getroffen“, zegt Monique.
„We zouden de boel moeten blokkeren“, zegt een man als een hydraulische kraan een twintig meter hoge antenne van het dak haalt. „Je hebt niks aan bombarie“, zegt een man die al 26 jaar als ’De Paus’ voor Radio Mexico ’draait’. „Vreselijk wat hier gebeurt. Dit was mijn enige hobby“, zegt hij.
Hij kan zich niet voorstellen dat de zender storingen veroorzaakt. „En als dat gebeurt, dan wordt dat meteen verholpen“, zegt hij.

Jaloers

Een medewerker van Radio Mexico denkt dat Radio Atlantis heeft aangedrongen op het uit de lucht halen van Radio Mexico. „Ze zitten sinds een poosje op de kabel, maar ze zijn jaloers omdat wij zoveel luisteraars hebben“, zegt hij.
„Onzin. Het is gewoon hun eigen schuld“, zegt Radio Atlantis-woordvoerder Henderik de Leeuw vanuit zijn legale studio. Hij zegt Radio Mexico wel tevergeefs gevraagd te hebben om op een andere frequentie uit te zenden. „We hebben honderden klachten gekregen van luisteraars die zeiden dat onze uitzendingen worden gestoord door Radio Mexico.“
In de loop van de middag mogen Theo en collega ’Lex’ weer naar huis. „Het was even alsof we criminelen waren. Alleen omdat we Nederlandse liedjes laten horen“, zegt ’Lex’.
Hij wil er nog wat aan toe voegen. „We komen snel terug.“

Terug

           
Radio Atlantis
's-Hertogenbosch


KvK 62840525
Stichting Atlantis Lokaal

Media Den Bosch