Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Radio Atlantis steunt zowel het Levenslied in Tilburg, als dat van 's-Hertogenbosch. Hieronder vindt u een verslag met reacties uit het Brabants Dagblad.'t Lekkere hapjes die goed zingen'

door Kees van der Zandt

Maandag 16 juli 2007 - DEN BOSCH - Met hun hit 'Steeds weer' begint het duo Nick en Simon zondagavond rond zes uur hun optreden op het Festival van het Levenslied op de bomvolle Markt in Den Bosch. De gevoelige ballade wordt door het publiek woord voor woord meegezongen.


Nick en Simon tijdens hun optreden op het podium op de Markt. Foto's Gérard Damoiseaux

Met kreten als 'Den Bosch laat je hooooren' en 'Hebben jullie er een beetje zin in?' bespelen de zangers moeiteloos het publiek.
Nick en Simon is een Volendams zangduo, bestaande uit Nick Schilder (23) en Simon Keizer (21). Het duo werd bekend nadat het te zien was in de reallife soap van hun vriend Jan Smit op televisie. Vorig jaar zorgde dat voor een muzikale doorbraak met de hits 'Steeds weer', 'Vaarwel verleden' en 'De soldaat' en inmiddels steekt het duo Jan Smit qua populariteit aardig naar de kroon.
Ovaties, toejuichingen en fotograferende fans zijn daarvan het bewijs tijdens het optreden van de Volendammers op de Bossche Markt. Het duo is onmiskenbaar de favoriet van het gemêleerde publiek, variërend van bierdrinkende mannen met tatoeages op het ontblote bovenlijf tot tienermeisjes zwaaiend met fansjaaltjes, op het Levensliedfestival.
,,Nick en Simon zijn gewoonweg twee heerlijke hapjes die daarnaast geweldig goed kunnen zingen", zeggen de vriendinnen Linda van Helvoort (17) en Priscilla Vermeer (18) vlak voor het podium. ,,En hun teksten gaan ook veel verder dan 'Ik hou van jou'.' Het Bossche levensliedfestival, dat dit weekeinde haar tiende editie beleefde, blijkt dit jaar qua belangstelling en sfeer weer een schot in de roos. ,,Er zijn zeker zo veel mensen als vorig jaar toen er in totaal ruim dertigduizend bezoekers kwamen', zegt medeorganisator Theo van Veghel.
Naast Nick en Simon ontpoppen ook Bossche artiesten als het trio No Nonsens, dat met ijzersterk feestrepertoire bewijst meer te kunnen dan carnavalsnummers zingen, William, Jack Elmondo, Addie Timmermans en de onverwoestbare Jack van Raamsdonk zich tot smaakmakers op het festival. Uiteraard oogsten ook gevestigde waarden als Rene Schuurmans, Bonnie Sint Claire, die op verzoek van een fan uit Vught haar hit 'I won't stand between them' a-capella zingt, Henk Damen, John de Bever en Corry Konings veel succes en bijval van het publiek.
Vanwege de reconstructie van de Bossche Markt is het nog niet zeker of het Levensliedfestival volgend jaar doorgaat. ,,We willen het, in overleg met de gemeente, dan toch door laten gaan in afgeslankte vorm", aldus Bert Henkelman, eigenaar van het organiserende café De Paternoster op de Bossche Markt. ,,We willen na de reconstructie van de Markt het festival uitbreiden tot drie podia en met optredens van toppers als Guus Meeuwis en Marco Borsato."

Wilbert winnaar talentenjacht
door Kees van der ZandtMaandag 16 juli 2007 - DEN BOSCH
- De 15-jarige zanger Wilbert Pigmans uit Den Bosch won gisteren, met een Nederlandse vertaling van 'Pretty Woman' van Roy Orbison de talentenjacht 'Typisch Talent' op de Bossche Pensmarkt. De talentenjacht werd op hetzelfde tijdstip gehouden als het Festival van het Levenslied. Maar liefst 21 aankomende artiesten vertolkten met veel passie Nederlandstalige nummers, variërend van stevige rock van De Dijk tot het aloude 'Paradiso' van Anneke Gronloh.

,,Wilbert was qua stem de andere deelnemers de baas en zou het als zanger best eens ver kunnen schoppen als hij aan zijn presentatie gaat werken", was het oordeel van de jury. ,,En dan te bedenken dat ik zaterdagavond pas heb ingeschreven voor die talentenjacht", merkte de winnaar blij verrast op.
Vanwege die winst mocht Wilbert gisteren op het hoofdpodium, voor bijna 9000 toeschouwers, het Levensliedfestival afsluiten. Met verve, zonder podiumvrees en een gezonde dosis flair vertolkte hij zijn winnende lied. ,,Ik was helemaal niet gespannen om voor zoveel publiek op te treden, want ik zing al vijf jaar op bruiloften en partijen. Ik vond het juist schitterend om daar te staan ", verklaarde de jonge Bosschenaar. Dankzij zijn overwinning is Wilbert volgend jaar de openingsact op het Levensliedfestival. ,,Dat lijkt me keigaaf om mee te maken."

Terug

           
Radio Atlantis
's-Hertogenbosch


KvK 62840525
Stichting Atlantis Lokaal

Media Den Bosch