Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Collega's loven oeuvre André van Duin

1/1

Geplaatst door Radio Atlantis op maandag 14 december 2009 om 11:51

Amsterdam – 14 december 2009 - André van Duin ontving zondagmiddag de oeuvreprijs van de Vakprijs voor het Nederlandstalige lied. Collega's uit het artiestenvak kenden Van Duin de prijs toe. André van Duin kan weer een plekje vrijmaken op zijn schoorsteenmantel. De komiek ontving zondagmiddag een oeuvreprijs. Collega's uit het artiestenvak kenden Van Duin de Vakprijs voor het Nederlandstalige lied toe.

Nick & Simon en Frans Duijts vielen afgelopen weekeinde twee keer in de prijzen. De heren kregen zaterdagavond een sterren.nl Award, een dag later werden ze onderscheiden met een Vakprijs. Nick & Simon wonnen in de categorie duo/groep. Frans Duijts werd verkozen tot beste zanger.

De 16-jarige Jordy van Loon werd door collega's gekozen tot beste talent. De 'Toverbal'-zanger was verbijsterd toen hij zijn naam hoorde. "Dat ik deze prijs wil is alsof een sprookje waarheid wordt", reageerde Van Loon. "Ik zie deze prijs als een aanmoediging de ingeslagen weg te vervolgen. Ik ben superblij dat me dit allemaal is overkomen."

De Vakprijs voor het Nederlandstalige lied wordt jaarlijks toegekend in elf categorieën. Nederlandse en Vlaamse artiesten kunnen stemmen op hun favoriet. Doel is de positie van het Nederlandstalige lied te versterken.

Bron: Radio.nl
Foto: Redactie Vakprijs

           
Radio Atlantis
's-Hertogenbosch


KvK 62840525
Stichting Atlantis Lokaal

Media Den Bosch