Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Doelstellingen Vakprijs Nederlandstalge Lied

1/1

Geplaatst door Radio Atlantis op zondag 20 april 2008 om 17:35

Den Bosch - 20 april 2008 - Doormiddel van deze objectieve prijs, beoordeeld door de deelnemers zelf, de wereld van de Nederlandstalige muziek in kaart te brengen en zodoende in zijn geheel uit de illegaliteit en anonimiteit te halen. Een jaarlijkse verkiezing bestemt voor alle geïnteresseerden en niet alleen voor de top van het Nederlandstalige genre.

Een jaarlijks bijeenkomen van de gehele branche gedurende de uitreiking van de volgende elf categorieën gerelateerd aan het Nederlandstalige genre: Zanger, zangeres, duo of groep, talent, tekstschrijver, radiozender, componist, internetradio, website, oeuvre prijs en televisie programma.

Het bouwen van bruggen tussen de verschillende organisaties met dezelfde doelstelling, om zodoende met vereende krachten, het product aantrekkelijker te maken voor consument en bedrijfsleven in België en Nederland.

Het door een samenwerkingsverband van alle Nederlandstalige FM radiostations de positie te versterken van de bron van het Nederlandstalige lied in de lage landen. Zo wordt er door de Nederlandstalige radio gestreefd naar één landelijke wekelijkse tip en ook één hitlijst. Ook kunnen regionale artiesten door het samenwerkingsverband landelijk worden geplugd door de zenders. Dit samenwerkingsverband wordt gecommuniceerd via de website nederlandstaligeradio.nl

Het bekendmaken aan de deelnemers welke "verspreiders" van het Nederlandstalige lied in Nederland en België tot de media behoren, die samen de bron van het genre vormen.

Het door samenwerking optimaliseren van de registratie van de verspreiding van het eindproduct, om zo tot een zorgvuldige uitkering naar rechthebbende te komen, door de betreffende rechtenorganisaties. Zodat het product niet de stempel krijgt van : Niet landelijk gesignaleerd".

Het investeren van de bijdragen van de deelnemers en sponsoren in:

Uitbreiding van Nederlandstalige radio in provincies en gemeenten, in Nederland en België, waar nog geen legale regionale Nederlandstalige zender zijn vertegenwoordigd.

Het financieren van het continu luisteronderzoek via het Radio Advies Bureau. Hiermede bereiken een positie versterking van de regionale Nederlandstalige radiostations en het realiseren van acceptatie en aantrekkelijkheid voor de landelijke mediabureaus en het bedrijfsleven.

Het samenwerkingsverband tussen de Nederlandstalige FM stations in de lage landen zoals in de algemene doelstellingen beschreven. Een deel van de investering is ook bedoeld om dit te realiseren en te continueren.

Het tot stand komen van een vakblad voor het Nederlandstalige lied.

Landelijke bekendheid en herkenning voor de gehele branche met betrekking tot de verschillende categorieën, door middel van communicatie in de diverse “andere media”.

           
Radio Atlantis
's-Hertogenbosch


KvK 62840525
Stichting Atlantis Lokaal

Media Den Bosch