Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

TV Oranje herhaalt special Jan Leliveld

1/1

Geplaatst door Radio Atlantis op vrijdag 18 augustus 2017 om 15:39

Aalsmeer – 18 augustus 2017 - Naar aanleiding van het overlijden van Jan Leliveld herhaalt TV Oranje aanstaande zondag 20 augustus om 20.00 uur de special waarin hij centraal staat. Donderdag werd bekend dat de Nieuwveense zanger, woensdag 16 augustus, op 61-jarige leeftijd is overleden. Jan Leliveld maakte vorige week op zijn Facebookpagina bekend dat hij ongeneeslijk ziek was.

De grote doorbraak van Jan was in 2010 met het nummer ’Marianne’. In de tv-special, die eerder werd uitgezonden in januari 2015, vertelt hij over zijn vroegere werk in de bloemenhandel en neemt TV Oranje mee naar de veiling in Aalsmeer. Ook ontmoeten we zijn zoons, die de zaak van hun vader hebben overgenomen. Verder laat Jan, die meerdere instrumenten bespeelde, de kijkers zijn oefenruimte zien.

Jan Leliveld is slechts 61 jaar geworden. In Nieuwveen geboren en opgegroeid, maar inmiddels al vele jaren een geliefd en betrokken inwoner van Aalsmeer. Hij is vele jaren werkzaam geweest in de bloemen en was als directeur van ‘Top Boeket Service’ succesvol. Een kleine tien jaar geleden koos hij voor zijn grote passie, muziek. Hij heeft twee CD’s opgenomen, waarvan het nummer ‘Aalsmeer’ bij menigeen in het geheugen gegrift staat.

Jan Leliveld zong niet alleen, maar speelde ook gitaar, mondharmonica en saxofoon. Vele malen heeft hij opgetreden tijdens de Feestweek in Aalsmeer. Zijn toch nog onverwachts snelle overlijden heeft een schok teweeg gebracht in Aalsmeer en ruime omgeving. “Een zwarte dag in de Nederlandse muziek”, aldus een reactie.

Bron: tvoranje.nl
Foto: Optreden Jan Leliveld tijdens de Feestweek. Uit archief kicksfotos.nl

           
Radio Atlantis
's-Hertogenbosch


KvK 62840525
Stichting Atlantis Lokaal

Media Den Bosch