Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Radio Atlantis eindelijk van start!

1/1

Geplaatst door Radio Atlantis op donderdag 26 februari 2009 om 11:26

Den Bosch - 26 februari 2015 - Na jaren van procederen is Radio Atlantis eindelijk officieel een legale zender. Op 5 april 2005 kreeg de omroep een vergunning van het Commissariaat voor de Media, met als mogelijkheid om voor een periode van vijf jaar uitzendingen te verzorgen in heel Nederland. Op 18 april 2005 geeft de programmaraad anoniem aan in zijn concept advies, dat Radio Atlantis een plek op de kabel verdient om vervolgens op 29 augustus van dit jaar het definitief advies unaniem aan Essent te geven. Radio Atlantis komt in het Basispakket op de plaats van WDR II. Vandaag, donderdag 29 augustus 2005, heeft ook de directie van Essent het advies overgenomen en zodoende is Radio Atlantis vanaf januari 2006 een officieel geaccepteerde en legitieme zender. Na 25 jaar etherpiraat te zijn geweest en sinds 1990 pogingen te hebben ondernomen om als legale zender te worden geaccepteerd is er nu een einde gekomen aan alle procedures.

Vanaf november dit jaar gaat de Bossche zender beginnen aan het verbouwen en inrichten van de nieuwe studio aan de Gestelse weg, in hetzelfde gebouw waar destijds Boschtion was gevestigd. Begin december start Atlantis met uitzendingen via de nieuwe “Radio Website” www.radioatlantis.fm op internet, via een live stream. De DJ’s en de medewerkers hebben dan een maand de tijd om te wennen aan de nieuwe studio om zodoende vanaf januari een volwaardig en kwalitatief goed programma te kunnen verzorgen. Essent verwacht in de tweede week van januari 2006 alle “knoppen” om te zetten, zodat Radio Atlantis door 420.000 mensen in Brabant Midden Noord, via de kabel, is te ontvangen. De zender is dan te beluisteren in de volgende gemeenten: Boxtel - Haaren - Bernheze - Oss - Best - Lith - Vught - 's-Hertogenbosch - Maasdonk - Sint Michielsgestel - Heusden en Schijndel. Ook zullen de programma’s 24 uur per dag worden doorgegeven via het internet, zodat Nederlanders, waar ook ter wereld, de uitgezonden Nederlandstalige muziek kunnen ontvangen.

De kabel frequentie wordt pas in december bekend gemaakt door de technische dienst van Essent Kabelcom en op de zenderkaart van Essent, die bij elke Brabander wordt bezorgd, staat precies hoe en waar men Atlantis in 2006 kan gaan beluisteren.

Momenteel is Radio Atlantis bezig om vanaf 2007 ook in de regio Tilburg en Waalwijk hun programma’s te kunnen doorgeven. Uiteindelijk is de doelstelling om een Nederlandstalige zender te zijn voor de hele provincie Noord Brabant. Zo gauw de etherfrequenties, door het Agentschap Telecom weer worden vrijgegeven, wil Atlantis hierop gaan bieden, zodat straks overal de programma’s zijn te ontvangen.

Radio Atlantis mikt op zo’n zestigduizend luisteraars, door middel van programma’s, met overdag professionele disjockeys maar ook met “piratenavonden” met disjockeys die doen denken aan de piratentijd. De programma’s zullen bestaan uit een strakke muziek format, met minimaal 75 procent Nederlandstalige muziek, afgewisseld met nieuws uit Noord Brabant, het belangrijkste landelijke nieuws, de sport uit de provincie, en de agenda van alle artiesten uit het genre. Het nieuws wordt via een eigen redactie verzamelt en vervolgens via de radio en het internet gebracht. Vele nieuwe DJ’s zullen hun opwachting gaan maken. Zo zullen onder andere Danny van Ham (zanger en DJ), Ben Franswa (Maasstad, SBS 6, Net 5), Harrie Vermegen (Radio Mexico), Antonio (zanger met showprogramma), Frank van de Wal (zanger), Peter Wilkens (oa ex Boschtion) en DJ’s uit Oss, Schijndel (Witte Roos) en Tilburg (Radio Favoriet) de zender komen versterken. Ook de al bekende DJ’s die eerder actief waren bij Atlantis zullen weer hun opwachting gaan maken. Tientallen nieuwe DJ’s hebben zich inmiddels aangemeld.

In januari volgt er een feestelijke opening met aanwezigheid van bijna alle artiesten uit Nederland die het Hollandse lied vertolken. Uiteindelijk zullen bijna 100 vrijwilligers actief zijn binnen de stichting Radio Atlantis Lokaal. Radio Atlantis zal zijn uitzendingen gaan bekostigen met steun uit de achterban en sponsering door het bedrijfsleven.

           
Radio Atlantis
's-Hertogenbosch


KvK 62840525
Stichting Atlantis Lokaal

Media Den Bosch